V 37-39

Rodeo är en sport för riktiga män. I brist på riktiga män i familjen så gav sig Stella, Mini och Christina dit istället.
 
 
 
 

Mini och Christina packade väskorna och drog på semester i Sydney i några dagar. Det är lite oklart varför dom dricker öl på vinprovningen i Hunter Valley.
 
 
Mini visar sina skills som fotograf. Operahuset by night.
 
 
 
En skalenlig kopia av den haj som Mini påstås sig se för några veckor sen när hon paddlade.
 
 
 
 Efter fem (5!) dagar på egen hand med barnen åkte Pontus till Cairns för några dagars jobb och passade på att avrunda med en dykresa till Stora Barriärrevet.
 
 
 
Där Barriärrevet möter Korallhavet störtar revet 1000 meter rakt ner. Klippväggen anses bjuda på en av världens bästa dykupplevelser med en ofantlig artrikedom och kristallklart vatten. Varje år upptäcks ett tiotal för människan nya arter i området.
 
 
 
En ful fisk. Kudos till Jocke som lånade ut sin undervattenskamera...
 
 
Grå revhaj patrullerade klippväggen. 
 
 
Bläckfisk med lite bläck i mungipan...
 
 
 
 
I Cairns flyger man den italienska helikoptern AW139. Avsevärt snabbare och med längre räckvidd jämfört med Bell412, detta för att kunna nå ut till de mest avlägsna delarna av barriärrevet.
 
 
 
För att slippa flyga runt, och därmed spara bränsle, efter att ha vinschat ner läkaren och ambulanssköterskan till patienten brukar man ibland landa på små sandrev - om tidvattnet tillåter.