V 29-33

 
 
Vår Mazda Tribute fick bekänna färg när vi for på utflykt till Five Rocks. Stället är känt för sina lömska sanddyner som enligt legenden kan sluka hela bilar. Andra mer ändamålsenliga terrängfordon cirkulerade runt oss, likt gamar över  en utmattad gnu på stäppen, och väntade på att vi skulle köra fast i sanddynerna så dom skulle få vinscha loss oss. Tji fick dom - Mazdan är ännu obesegrad i spenaten!
 
 
 
En ilandfluten Humpback Whale-unge. Av allt att döma stendöd.
 
 
 
Vi kom till ett litet vattenhål mitt i skogen med helt kristallklart vatten. Vi tänkte för ett ögonblick bada, men det visade sig bo Stenfiskar i hålet. Inte livsfarliga på nåt sätt, men närkontakt orsakar en brännande smärta i nivå med en välriktad lavett över kinden.
 
 
 
 
Australiens vanligaste roadkill. Man räknar med att det finns över 50 miljoner kängurur i Australien. Pontus hamnade "downwind" och började pinsamt nog kräkas litegrann. 
 
 
Utflykt till Stanage Bay. Krokodiler är rätt ovanligt i Queensland, och det står normalt sett "crocodiles may inhibit this area" på skyltarna - utom i Stanage Bay där krokodiler påstås vara vanliga. Vi har fortsatt inte sett nån krokodil, annat än på zoo, och vår hypotes är att Australiensarna göder myten om att det finns mycket farliga djur i Queensland. Vi börjar tro att det är bullshit.
 
 
 
En Green Turtle som måste ha somnat på stranden medan tidvattnet gick tillbaka.
 
 
 
Uppkäftigt vacker solnedgång över Stanage Bay.
 
 
 
Ville tycks ha tillbringat väl mycket tid med Mini och Stella på slutet. Så här ser det ut "om Ville själv får välja"...
 
 
Stella o Ville i plantagen på dagis. Här stortrivs dom!
 
 
Strandhäng mitt i vintern... Moa, Stella, Alfred o Ville.
 
 
Milsvid utsikt från toppen av Mt Jim Crow nationalpark. Dom små topparna är vulkanformationer från en svunnen tid.
 
 
"Kråkan"