v 19-21


 
Heron Island är en ö 80 kilometer mitt ut i stilla havet och utgör en av de sydligaste delarna av stora barriärrevet. Pontus och Jocke åkte dit för att dyka, men väl ute på ön visade det sig att dykbåten var inblåst och dykningen var inställd.
 
 
Det rimliga sättet att hantera sådana nyheter är ju förstås att kröka sig pruttfull och somna med kläderna på.
 
 
 
Pontus gamla vapenbroder, tillika Stellas gudfar, Erik Gremo är på besök med sin flickvän Charmin' Charlotte. Vi tog vårt pick och pack och bilade upp till Whitsundays. Här på Whitehaven Beach - rankad som världens åttonde vackraste strand.
 
 
Utsikt över Whitehaven Beach. #nofilter
 
 
Redo för dykning.
 
 
Gremo i plurret.
 
 
 
 
Firrar.
 
 
Klassiskt ful fisk.
 
 
Veckans djur: Cassowary. Påstås vara den farligaste fågeln i världen och har tagit stora mängder människor av daga. Inte minst under andra världskriget när världens mest okärva armé, ANZAC, mötte dessa fåglar i tropikerna och tvingades till reträtt. Här bakom lås och bom på djurparken.
 
 
Gremos flickvän Charlotte blev orimligt förtjust i koala-björnarna. Scenen som uppstod när hon till slut tvingades släppa taget om björnen blev en pärs för henne - men kanske framförallt för djurskötarna och koalan själv, vars hårtussar nog ligger kvar där än.
 

Lika förtjust som Charlotte blev i koala-björnarna blev Stella o Ville i Charlotte. Här ses trion i så kallade Stinger Suits eftersom risken att bli stungen av en Irukandji eller Box Jellyfish är vanligare ju längre norrut man kommer i Queensland. Om dom sätter tentaklerna i en så kommer ens blodtryck att stiga så mycket att blodkärlen i hjärnan kan spricka.
 
 
Stella i skapartagen. Och Ja - figuren i sanden är Olof ur filmen Frozen.
 
 
 
Det tär på krafterna att vara ute på turne... Här är det nog mest sannolikt bara paltkoma.
 
 
Mini snorklade första gången 2010 på Similan Islands i Thailand. Hennes enda farhåga var havsormen. Efter att Pontus övertygat henne om den minimala sannolikheten att möta en sån raritet satte hon fart och simmade rätt in i en havsorm. Utflykten blev ett fiasko. Nu, fem år senare, har Mini övervunnit sina fobier och frotterar sig med alla tänkbara kryp på revet.
 
 
Tack för att Ni kom ner Gremo o Charlotte!