v 26-28

Ville & Stella uppklädda inför midsommarfirande. Villes skjorta överlevde välkomstdrinken.
 
 
Vi har under det halvår vi tillbringat i Yeppoon upplevt en intensiv kommers i den här kiosken på lekplatsen. Vad Ville har att sälja bestäms ofta av Stella, som också övervakar att kontanthanteringen går rätt till.
 
 
Ville och Stella tycker det är roligt att flyga drake, det har Pontus bestämt. Så roligt att dom vill ha en Prism Quantum Pro II med karbonstag.
 
 
Avslutning med dansskolan. Om ett par veckor börjar fortsättningskursen - då trappar dom upp på allvar och ska faktiskt lära sig ta några danssteg också!
 
 
 
En oljefläck under ena motorn och två piloter som felsöker med en skruvmejsel. En oskön känsla inför take-off.
 
 
 
Mini med en nyfångad White Mullet - en skadefisk mer ovälkommen än silikonbröst i Al-Anbar-provinsen.
Mini/Ekosystemet - White Mullet: 1-0.
 
 
Att få ur skadade personer ur ett fordon, så kallad extrikation, är brandmännens uppgift vid trafikolyckor. Med deras oerhört maskulina verktyg och omfattande träning i förhållande till antalet skarpa uppdrag uppstår dock ett problem; dom vill demolera bilen långt mer än nödvändigt för att få ut patienten, och dom slutar inte förrän fordonen är klippta och vikta till japanska origami-figurer. Om patienten är väldigt illa däran kan man då önska så kallad snabb extrikation, vilket är en finare term för att slita ut patienten ur bilen. Här ses en påbörjad origami-figur, men lyckligtvis mådde patienten förvånansvärt bra ändå.
 
 
Det finns olika typer av "chock". Den typ som får mest massmedialt utrymme är det tillstånd som drabbar de lättkränkta när till exempel deras petunior i trädgården blir nertrampade av rådjur, eller när nån lokalpolitiker i Varberg använder politiskt tveksamma ord som Eskimå. Detta har en tendens att "chocka" människor.
 
Den typen av chock är emellertid, än så länge, inte inom ramen för vad sjukvården förväntas behandla, utan vad som avses inom akutsjukvården är något helt annat. På bilden ovan ses en övervakningsmonitor från en patient som krachat sin motorcykel in i ett träd, och om dessa siffror inte fångats under det att patienten stått på skidor mellan Risberg och Evertsberg kan man utgå ifrån att hen ligger pyrt till, med snabb puls, lågt blodtryck och snabb andning -  Chock i den mer intressanta bemärkelsen. Patienten fick 20 påsar blod under tre timmar och fick flygas till Brisbane på grund av svåra skallskador.